Pages Navigation Menu

Vistnestunet i Randaberg

Vistnestunet i Randaberg

Dette gårdstunet i Randaberg er et komplett lite gårdsanlegg fra 1800-tallet og svært populært blant barnefamilier. Er du voksen vil du også finne glede i å stikke innom her langs din ferd nede i sjøkanten.

 

Opplevelser

Vistnestunet ligger nemlig noen få hundre meter opp fra turstien mellom Vistevika og Vistneset. Les mine to beretninger om disse to vandringene langs Jærkysten her og her.

Barnefamiliene vil stortrives med kaninene som hopper rundt i en inngjerdet del av tunet, og opp gjennom årene har jeg møtt både hane, høner, hest og esel her. Villsauer er det også mange av like nedenfor. Skogholtet ved sjøen er også et flott område å besøke med barn. Kommunen har laget en fin natursti i og ved skogen.

Selve tunet består av et gårdshus og en grindebygd løe, foruten eldhus og en artig vindmaskin. Gården ble bygget rundt 1875 og plassert slik at våningshuset er vendt mot vinden slik at det skjermer gårdsrom og driftsbygning.

 

Rogaland - Randaberg - Skogen nedenfor Vistnestunet - Jærkysten

Tunet på Vistnes

 

Praktisk

 

Som sagt kan det være du kommer gående forbi tunet langs sjøen. Mange setter også pris på en sykkeltur eller biltur på Randaberg og vil da gjerne kjøre utover Vistnesveien (Fv473).

Du vil finne en stor parkeringsplass ved tunet.

Tunet drives av Jærmuseet og du kan lese litt mer på deres sider, sammen med praktisk informasjon. Langt mer omfattende forklaring finner du hos Randaberg kommune som også er aktiv i bruken av tunet i pedagogisk sammenheng for barn i barnehage og småskole.

Klikk på bildene under for å se dem i større format:

 

Kommenter