Pages Navigation Menu

Vagleskogen i Sandnes

Vagleskogen i Sandnes

Dette er en populær skog for familier på tur. Ikke bare kan man ta lysløypa langs ytterkanten av skogen, men det kanskje aller kjekkeste er å gå litt på kryss og tvers inne.

 

Opplevelser

Sandnes kommune har et vell av turmuligheter for både treningsfantaster, familier med barnevogn og alle andre som setter pris på å komme seg ut i naturen. Vagleskogen gir muligheter for alle. Lysløypa rundt skogen er på 3,5 km, og turveien er som vi ser på bildene på denne siden velegnet for de aller fleste – også barnevogner. Det løper også ridesti i ytterkant av skogen.

 

Norway - Rogaland - Sandnes - Vagleskogen

Det er flott, og lett, å vandre inn i Vagleskogen

 

Inne i skogen går det flere andre stier, eller så kan man lage sine egne. Skogbunnen er god å gå på, og i september da disse bildene ble tatt, var det også sopptid. Pussig nok var det kun øst-europeere vi møtte.

Høydeforskjellene er ikke veldig store, så den som ønsker å øke hjerterytmen bør løpe eller gå raskere, eller gå rett til skogs og opp på Storevarden i nordøst.

 

Norway - Rogaland - Sandnes - Vagleskogen

Skogbunnen kan være flott å se, og gå på.

 

Praktisk

Vagleskogen ligger sør i Sandnes kommune. Du kan velge mellom to parkeringsplasser. Den ene ligger ved Skjæveland og godsterminalen – den har jeg ikke benyttet siden før de bygget terminalen.

Den andre er ved det tidligere sivilforsvarsanlegget i sørøstre hjørne av skogen. Her har friluftsrådet anlagt en stor parkeringsplass. Følg fylkesvei 505 (Kvernelandveien) om du kommer nord- eller sørfra. Det er skiltet inn fra hovedveien. Parkeringen ligger like ved Figgjo-elva som renner sakte forbi.

Sandnes kommune har denne omtalen av turen, med kart. De anslår en times tid rundt lysløypa, og det kan godt være. Jeg har ved nærmere ettertanke gått litt på kryss og tvers de gangene jeg har vært her.

Les om flere skogsturerSandalsand.

Klikk på bildene fra Vagleskogen nedenfor for å få en større versjon.

 

Kommenter