Pages Navigation Menu

Personvern på Sandalsand

Personvern på Sandalsand

Du skal være trygg når du klikker inn på Sandalsand. Du skal også vite at nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) og at dine klikk registreres. Hva som foregår skal du få vite her i klarspråk.

Sandalsand driver ingen kommersiell virksomhet, og informasjonsinnholdet tilbys vederlagsfritt innenfor rammen av åndsverkslovgivningen. Det betyr at du fritt kan bruke sidene så mye du vil, bekymringsløst.

Du har anledning til selv å registrere deg på tre ulike vis:

  • Ved å abonnere på nyhetsbrev med e-postmelding når en ny artikkel publiseres
  • Ved å kommentere på enkeltartiklene
  • Ved å sende inn en direkte henvendelse til forfatter

I alle tre tilfeller legger du selv inn din epost-adresse. Denne deles ikke med andre, og slettes dersom du selv sletter abonnementet eller ber om at kommentaren din fjernes fra nettsiden. Når du kommenterer på enkeltartiklene etterlater du synlig for andre det navn du selv velger å skrive inn.

Dine klikk registreres anonymt på denne måten:

  • Google Analytics registrerer alle klikk på sidene.
  • Google Adsense registrerer dine klikk på bannerannonsen nederst på sidene.
  • Hotellannonser i høyremarg registreres av leverandørene.

For Google Analytics skjer registrering i form av informasjonskapsler (cookies). En liten tekstfil legges på din datamaskin, husker deg igjen fra sist du var her, og registrerer dine bevegelser. Slik er det i dataverdenen. Ren personinformasjon er verken mulig eller interessant, men sammenstillingen av data er det. Sandalsand får vite for eksempel hvilke artikler som er populære, hvilke datamaskiner leserne har, og hvor leserne kommer fra i verden. Det styrker evnen til å skape et enda bedre tilbud til leserne.

Googles annonseprogram Adsense viser deg annonser basert på hva Google vet om deg fra før. Adsense-annonsene genererer noen øre inntekt til Sandalsand dersom du klikker på dem. Det samme gjør hotellannonsene dersom du bestiller overnatting gjennom å følge lenken.

En siste variant hvor noe informasjon legges igjen er denne:

  • Deling av en artikkel på sosiale medier.

Nederst på siden finner du lenker til Facebook, Twitter osv. Det gir deg muligheten til å dele artikkelen med andre. Sandalsand får vite at artikkelen er delt eller kommentert på sosiale medier, men ikke av hvem, til hvem eller når.

Husk at du kan stenge av for lagring av informasjonskapsler i din nettleser. Du velger selv om du vil klikke på delingsknappene for sosiale medier eller legge inn en kommentar eller to, men vit at du er hjertelig velkommen til å gjøre det. Fortsetter du å bruke siden følger det at du synes ovenstående høres greit ut.

Les mer om å være trygg på nettet på Nettvett.no.