Pages Navigation Menu

OPPLEVELSER

OPPLEVELSER

Velkommen til opplevelser av ulike slag: Gamle gårdstun, skulpturer, kirkebygg og andre sider ved vår kulturhistorie, samt noen helt spesielle beretninger. Du inviteres dessuten med ut i norsk natur. Hva kan vel være bedre?

For å lette oversikten er de nesten 300 artiklene av dette slaget fordelt på et antall undersider. Noen kan ligge flere steder. Klikk på bildene under for å gå til ønsket type opplevelse. Omfanget utvides etter hvert som Sandalsands reiseaktivitet i vårt langstrakte land skrider fram.

 

Mangt skal vi møte – og mangt skal vi mestre. Dagen i dag skal bli vår beste dag. (Erik Bye)

 

Kultur

Kultur

Kunst

Kunst

Museer

Museer

Gårdstun

Gårdstun

Natur

Religion

Religion

QuizLogo

Quiz

 

Det finnes en god samling av spørrekonkurranser, på ny-norsk kalt Quiz. Du finner alle ved å klikke på bildet her.

For å finne fram i geografien, og ikke bare i de opplevelsestypene som ligger bakenfor miniatyrbildene, så bør du ta en kikk inn i bildesamlingen. Videre kan du finne kommuner i Sidekart eller i ordskyen i høyremargen på de fleste sider. Sjekk ut Norgeskart for å se artikler utplassert i et kart, der hvor artikkelens innhold gjør det mulig.

 

Ti sed og skikk forandres meget, alt som tidene lider, og menneskenes tro forandres og de tenker annerledes om mange ting. Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager. (Sigrid Undset)

 

Denne introduksjonssiden er utstyrt med et bakgrunnsbilde fra det gamle handelsstedet på Kjerringøy i Bodø kommune, Nordland. Her følger et slideshow av de andre bildene på siden.