Pages Navigation Menu

Lenker til andre tursider i Rogaland

Lenker til andre tursider i Rogaland

Nedenfor finner du en samling lenker til nettsteder med generell turistinformasjon og lenker til omtaler av fotturer i Rogaland.

 

Nasjonale og regionale tur(-ist)sider

Den nasjonale nettsiden for turisme i Norge, VisitNorway, er høyst variabelt utviklet. Videre eksisterer det et vell av regionale reiselivsorganisasjoner som bedriver mer eller mindre objektiv turistinformasjon om hva som er verdt å se, eller kun beskriver «produkter» til de som har betalt for å være med. Ofte får man inntrykk av at attraksjoner i et område er sterkt nedtonet i forhold til å få fram tilbudet til det lokale eller regionale reiselivet.

I Rogaland har vi for eksempel flere sider med turistinformasjon: Region Stavanger dekker Jæren og Dalane, mens Destinasjon Haugesund & Haugalandet og Reisemål Ryfylke dekker hva navnene sier.

Det foreligger et lite knippe nasjonale nettsider for fotturer:

  • Nettstedet Ut.no tilbyr informasjon om fotturer over hele landet. Klikk f.eks. inn på kartet deres og følg lenkene som da kommer opp.
  • Et annet landsdekkende nettsted av samme karakter er Lommekjent.no, og
  • Et tredje er GodTur.no.

Alle disse baserer seg i stor grad på «uautoriserte» bidrag fra folk som liker å gå tur, fører notater (GPS-logger) og som liker å dele sine opplevelser. Beskrivelsene er gjerne av det korte og konsise slaget. Selv har Sandalsand lagt inn flere turer på Lommekjent, se profilen her, med lenker kart, bilder og lenker til egne artikler .

Forøvrig er vel alle i Rogaland godt kjent med turene i Stavanger Aftenblad og Stavanger turistforening.

 

Kommunale tursider i Rogaland

Av kommunale sider med informasjon om fotturer kan følgende trekkes fram:

 

Private tursider i Rogaland

For Sør-Rogaland finnes det private nettsider med et stort antall turbeskrivelser. De fleste har også et mindre antall turforslag fra andre deler av landet. Jeg kan selv bruke flere av disse sidene for å danne meg en oppfatning om en bestemt tur, før jeg legger i vei. Alle har kart, tekst og bilder. De utfyller hverandre og listes her opp i alfabetisk rekkefølge.

  • Fjell-vandring.net har ca. 200 turbeskrivelser og drives av Kjell Arild Nummedal. Det er et tiltalende nettsted. Nummedal står bak mange omtaler på Ut.no, kortversjoner av artiklene på nettsiden hans.
  • Fottur.net har minst 550 turbeskrivelser og drives av Sverre Ramdahl Ranum. Foruten mye statistikk over turene er framstillingsformen drevet av 30 tusen fotografier. De er alle forsynt med korte tekstbeskrivelser.
  • Godturen.net har ca. 90 turbeskrivelser og drives av Asle Morten Ollestad. Nettstedet er visuelt tiltalende og har et informativt innhold.
  • Turanbefalinger.com har ca. 180 turbeskrivelser og drives av Arnt Ove Skogly. Også denne siden er visuelt tiltalende og informativ.
  • Turinspirasjon.net har ca. 200 turbeskrivelser og drives av Hermund Haugland. Dette er nok en oversiktlig side. Nøktern framstillingsform.

Sandalsand har beskrivelser av omlag 110 turer. De fleste er fra Sør-Rogaland, men noen er også fra andre deler av landet. Det er lagt vekt på få fram supplerende og tildels helt alternative turopplevelser til de fjelltoppene som dominerer blant nettstedene over. I tillegg til turer i naturen får du nemlig her et ganske stort antall urbane fotturer med vekt på kulturelle opplevelser.

 

Kommenter