Pages Navigation Menu

Jærkysten: Møllebukta – Grannes

Jærkysten: Møllebukta – Grannes

Steng ute lyden fra biltrafikken, konsentrer deg om bølgeskvulp, sand, stein og skjell i strandkanten og nyt turen fra Møllebukta i Hafrsfjord til et nasjonalt ikon: Det gule naustet ved overgangen til Grannes.

Jærkysten fra Tungenes i nord til Ogna i sør er over 100 km å gå. Den består av lange strender med sand, rullestein og svaberg. Det er gode muligheter for fotturer i naturskjønne omgivelser langs omtrent hele strekningen. Denne artikkelen beskriver en av turene langs kyststripa i Stavanger kommune.

 

Opplevelser

Spasertur langs Madlaveien på asfaltert gang- og sykkelsti, ca. 1,5 km. Dette er et strekk hvor de fleste bare farer forbi med sykkel eller bil langs den usedvanlig fint utformete veien. Få spaserer og hopper fra stein til stein helt nede i strandkanten, og går dermed glipp av spennende opplevelser, relativt rolige omgivelser og vakre gamle steinnaust.

Severdigheter inkluderer monumentet «Sverd i fjell» i Møllebukta, Liapynten med sine stupebrett, og det gule naustet ved overgangen til Grannes. Sistnevnte figurerte på svært mange postkort og turistbrosjyrer fra Stavanger i tidligere tider.

 

Praktisk

 

Parkering er greit i Møllebukta unntatt på de varmeste sommerdagene, noe mer vrient i andre enden. Solabussene går forbi titt og ofte.

Filmen er fra 2013, bildene over er av nyere dato. Illustrasjonene utfyller hverandre.
 

 
Les introduksjonsartikkelen til turene og les bakgrunnsartikkelen om Jæren. Turbeskrivelsen over er noenlunde lik den du kan lese i en engelskspråklig artikkel.

 

Map hikes northern2

Åpne i Google Kart for detaljer

 

Neste tur

Nordover: Håhammeren til Møllebukta 

Sørover: Vi gjør et hopp nordvestover til Tanangerhalvøya ettersom Solasiden av Hafrsfjord er dårlig tilrettelagt for turgjengere.

 

Kommenter