Pages Navigation Menu

Hvem

Hvem

Der er et stort utvalg av turer og kulturopplevelser i Norge på denne norskspråklige delen av en internasjonal reiseside. Her skal du bli kjent med forfatteren. 

Navnet er Bård Humberset, jeg er statsviter av utdannelse og har jobbet fulltid siden slutten av 1980-tallet innen analyser, rådgivning og revisjon. Jeg er også far til tre og bosatt i Stavanger. Det at jeg har interesser utenfor meg selv og mitt, og manglende interesse for hytteliv og sofaligging, har gjort det mulig for meg å utnytte norske ferielover til det beste for meg og mine gjennom mange år.

Bortsett fra noen meget lange reiser i yngre år, er det korte feriereiser jeg skriver om på det engelskspråklige nettstedet mitt «Sandalsand – Global travelling«. Reisebeskrivelsene går 30 år tilbake i tid, og strekker seg til over 60 land på de fleste kontinenter. Mine reiser verden over har vært tilgjengelig på nett siden august 2011. Det begynte i grunnen med at jeg satt med noen temmelig lange reisebrev sendt på epost hjem, og enkelte dagbøker tastet inn på smarttelefonen underveis på noen av de nyeste reisene. Ideen som oppsto var at dette var et materiale som var så velformulert og spennende at det godt kunne nå en videre lesekrets. Dessuten satt jeg på omfattende dagboknotater og reisebrev fra de første langreisene som kunne digitaliseres og deretter publiseres. Tanken var å framstille alt på en norskspråklig nettside, men bare dager etter første publisering ombestemte jeg meg. Engelsk måtte det være, for da kunne innholdet nå ut til en langt videre leserkrets – særlig da reisene gikk for seg i fremmede land. Og så bare vokste prosjektet og jeg la til nye reiser etterhvert som de kom. Hullene i tid ble fylt med eldre reiser etterhvert som jeg fikk overskudd til å jobbe med dem.

 

Web front Norge 2017-02-28

 

Denne norske delen så dagens lys i juni 2014, og inneholder både korte og lange turer, såvel som opplevelser og norske fenomener av mer historisk karakter. Med tiden er det blitt større aktivitet her enn på den «globale» nettsiden. La meg understreke at det er langt færre, men likevel mange artikler om Norge på den engelske delen av Sandalsand. Gjør deg derfor også kjent med artiklene på engelsk. De har og skal ha en leserskare langt ut over våre landegrenser. Vi har da noe å vise fram for utlendinger, enten de har valgt å bosette seg her, eller kommer som turister.

Her på den norskspråklige siden er det mest snakk om fotturer, bilturer og kulturopplevelser i mine nærområder og et stort antall steder rundt om i landet. Det ser du av kommunelisten til høyre. Du skal få både god lesning og et godt oppslagsverk.

Alle artikler har samme forfatter, meg selv. De er rikt illustrerte med egne bilder, men noen få er tatt av reiseledsager. Noen ytterst få er hentet fra åpne kilder og tydelig merket. Faktainformasjon kan komme fra ulike kilder oppgitt i artiklene, men sammensatt av forfatteren i en helhetlig framstilling. Forøvrig: Innholdet er ikke betalt av andre. Bannerannonsen nederst og lenkene for booking av hoteller gir meg derimot noen øre om du bruker dem. Jeg har forsøkt å holde annonser på et minimum, og ihvertfall ikke slippe til noen blinkende greier som forstyrrer lesningen av mine artikler.

Hva så med sosiale medier? Joda, reisesiden av meg er aktiv også på andre plattformer. Jeg heter Sandaltweet på Twitter, Sandalgram på Instagram, Sandalfilm på YouTube, Sandalsand M på Google Plus, og altså Sandalsand her.  «Sandal..» i forskjellige varianter er for den offentlige reisedelen av meg. Mitt yrkesaktive liv framkommer på Linkedin og privat er jeg på Facebook.

Du vil på Sandalsand nesten ikke finne tekstomtaler eller bilder av meg selv, og ingen omtaler eller bilder av mine nærmeste. Jeg søker altså en balanse mellom å være privat utleverende, og å dele personlige opplevelser med dere.

 

Dette nettstedet er gratis å lese, men tenk litt over dette om du vil mer:

Kommersiell gjenbruk eller kopiering av materiale fra dette nettstedet uten skriftlig tillatelse fra eier er ikke tillatt (Kontakt). Utdrag kan likevel anvendes dersom Sandalsand oppgis som kilde, og/eller det legges inn hyperkobling til norge.sandalsand.net 

© 2011-2017 Sandalsand – Global Travelling. Dette er et åndsverk.