Pages Navigation Menu

Dører i Stavanger sentrum

Dører i Stavanger sentrum

Dører er noe av det mest fascinerende man kan observere ved å vandre rundt i et bysentrum. Bygningers fasader med vinduer og dører vil alltid endres med tidens gang. Elde gir slitasje, nye behov kan medføre utskiftning. Men noe består, og vi skal i denne artikkelen se hva Stavangers sentrum har å by på. 

Artikkelen har lite tekstlig innhold, men desto mer bilder. Bildene er et resultat av en byvandring en formiddag med ett eneste siktemål, finne spennende dører. Dørene kan være nye, men i særdeleshet gamle. De nye dørene inn til butikker er særdeles praktiske, men svært lite spennende å oppleve.

Følgelig er det dører som er litt mer forseggjorte som spesielt er trukket fram her, men også dører som er slitne og har levd en stund, men neppe veldig mye lengre. En lang rekke arkitektoniske stilarter er representert, men du skal få slippe å lese om hvilke.

Det må altså være noe med dørene, slik fotografen vurderer det. Ettersom antallet overstiger 80, vil også du finne noe å glede deg over. Dersom du blir lei av å klikke fra bilde til bilde, så er det bare en ting å gjøre: Komme deg ut i byens sentrum og se selv.

Bildesamlingen dekker sentrumshalvøya fra området rundt Domkirken og ut til Holmen i nord. Gamle Stavanger og andre bystrøk er ikke omfattet, det får eventuelt bli en annen artikkel.

Miniatyrbildene kan du klikke på for å ekspandere og deretter bla mellom dem i utvidet versjon. Det enkleste er å bruke piltast.

 

Kartet under viser hvor bildene ble tatt, over det meste i praksis. God tur!

Kart over dørbilder

Hver prikk angir lokasjon for bilde, altså dør. Du kan ikke zoome inn her dessverre.

 

 

Kommenter