Pages Navigation Menu

Dører i Sogndalstrand

Dører i Sogndalstrand

Den som vandrer gatelangs i et bysentrum med litt historie, vil lett la seg distrahere av dørenes utforming. Mange av dem er rett så billedskjønne. Dette er en gammel by, med én gate og en overflod av spennende dører.

Det gjør seg nesten litt selv at man skal vandre sakte i Sogndalstrand, det lille ladestedet i havgapet sør i Rogaland. Byen har lenge vært del av den internasjonale gå-sakte-foreningen CittaSlow. Her skal man ta livet med ro, nyte stemningen, ta inn atmosfæren og eventuelt saltråken fra sjøen utenfor. 

Bygningsmassen i Sogndalstrand og kulturlandskapet rundt er et av bare sju fredete kulturmiljøer i Norge og eneste med bypreg. Bygningene stammer fra 1700- og 1800-tallet, og da hadde man jo gjerne andre idealer i utforming av f.eks. dører.

Til salgs finnes der lokalt en plakat som kalles dører i Sokndal. Den dekker også kommunesenteret Hauge. Denne artikkelen tar ikke mål av seg å ta opp konkurransen med plakaten, men her skal du likevel få et utvalg bilder. De ble alle tatt i noen lyse kveldstimer midtsommers.

Les forresten også artikkelen om Sogndalstrand, og finn dessuten fram til andre artikler fra Sokndal kommune. Liker du dører, kan jeg også anbefale bildesamlingen fra Stavanger.

 

Kommenter