Pages Navigation Menu

BYER OG STEDER

BYER OG STEDER

Norge, det eldgamle rike, har et stort antall byer og tettsteder. Her kan du bli bedre kjent med noen av dem, og kanskje også lese om stedet der du selv bor. 

Visualisert på kartet og lenket til i artikkellisten nederst, vil du finne beskrivelser av hele by- eller bygdesentre. Ytterligere byer og steder er omtalt i andre artikler, dekket av omtaler under overskriftene Bilturer og Urbane fotturer.

Kartet under er dynamisk: Zoom og dra, klikk på markørene, og ekspander kartet til ny fane om du vil.

 

 Se det glitrer igjen over byen, i det røde og hvite og blå. La det runge fra gaten og torget over landet som nordmenn har fått. Du er vårt, du er vårt gamle Norge, vi vil kle deg i rødt, hvitt og blått. (Finn Bø, Bias Bernhoft og Arild Feldborg)

 

 

 

 Nå er byen nesten tom for biler. På benken ligger det en mann og hviler. Det er så fint i Oslo at jeg tviler på at noen har no bedre ferie enn de som har blitt igjen i Oslo uten andre plikter enn å vanne blomster for ei tante. Ja, for ei tante! (Utdrag fra Bysommer av Lillebjørn Nilsen)

 

Illustrasjonsbildet på dette oppslaget er fra Nidelven i Trondheim. Gamle Bybro ligger til venstre og øverst aner vi spiret på Nidarosdomen.