Pages Navigation Menu

Biltur fra Lista til Mandal (2) Øst

Biltur fra Lista til Mandal (2) Øst

Vår ferd på Sørlandets vestligste del fortsetter. Vi skal oppsøke uthavner i skjærgården, landets mest berømte fyrtårn og vi avslutter i landets hviteste sørlandsby.

 

Et overblikk

Turen består av to fulle dager på veien, eller så mange dager du selv ønsker å bruke. Første dag omhandler attraksjonene mot vest: Farsund, Lista og Lyngdal sentrum. Neste dag (denne artikkelen) drar vi videre i Lyngdal kommune og over til naboene Lindesnes og Mandal i øst.

De to dagene på veien er sammenfattet i hver sin artikkel, og du får i tillegg tre utdypende spesialartikler: Kaperbyen Farsund, Mandal, Uthavnene Loshavn og Korshamn. Les artikkelen fra bilturens første dag.

Her følger et kart med beskrivelse av attraksjoner og med vår faktiske kjørerute innlagt. En del av attraksjonene ble lagt inn i kartet før avreise, noen underveis og atter andre etter hjemkomst. Vi kom ikke over alle, for det handler som alltid om å prioritere ut fra interesser og tid. Håpet er at kartet kan tjene som inspirasjon for flere. (Klikk på markørene for informasjon, klikk på firkanten til høyre for å se kartet i fullt vindu og ta det med deg på egen mobil.)

 

 

Dagen før hadde vi landet i Lyngdal sentrum og gjort oss fortrolig med Alleen og gatene der, vi hadde rutsjet i vannsklie på Sørlandsbadet, og vi hadde overnattet på det usedvanlig spennende Paulsens hotell.

 

Korshamn

Nå satte vi oss i bilen og la ut på dagens ferd. Den første delen gikk rett sørover på Fv552. Vi skulle til en av Sørlandets vakre uthavner, de gamle småhavnene som fungerte som nødhavner for mindre fartøyer, og forsåvidt fremdeles gjør det.

Les spesialartikkelen om Uthavnene Loshavn og Korshamn.

 

Vest-Agder - Lyngdal - Korshamn

Korshamn fyller begge sider av et sund. Her utsikt mot den delen som ligger uten vei.

 

Etter Korshamn går ferden samme vei tilbake (14 km). Like før vi kommer inn mot Rosfjord og Lyngdal sentrum svinger vi brått av mot øst på Fv401. Det er ikke autostradaer dette, men det er vakker natur i det minste. Etter knapt 10 km kommer vi til Jåsund bru og få minutter senere kjører vi gjennom Spangereid sentrum, et lite tettsted med utpreget turisttrafikk fra alle hytteeierne i distriktet. De lokale sier at det kreler med Rogalendinger her.

 

Spangereidkanalen

Vest-Agder - Lindesnes - Spangereidkanalen

Spangereidkanalen

 

Dette er en kanal som åpnet i 2005 for å gi småbåttrafikken mulighet til å unngå det værharde Lindesnes. Seilingshøyden er imidlertid på lave 4,5 meter hvilket fortsatt tvinger seilbåter til å gå ut på åpent hav. Ikke desto mindre er småbåtfolket fornøyde med denne muligheten. Også i gammel tid benyttet man seg av den lavtliggende området her ved Spangereid. Faktisk helt tilbake til 700-tallet og Vikingtiden valgte man å dra båtene over, og det skal også ha vært en gammel kanal her som siden ble fylt igjen. Jåsund nevnt i forrige avsnitt er den naturlige åpningen ut i andre enden av denne forbindelsesåren.

Teknisk sett medførte åpningen av kanalen at Lindesnes fyr ikke lenger var Norges sydligste fastlandspunkt. Det mente Statens Kartverk, men valgte å reversere sin beslutning etter kort tid. Vi skal nå videre nettopp til landets mest berømte fyr.

 

Lindesnes Fyr

Vest-Agder - Lindesnes - Lindesnes fyr

Det er mer ved et fyr enn bare fyret. De gamle fyrbygningene her mot øst har fortsatt forvoktere boende, såvel som utstillingslokaler og muligheter for overnatting.

 

Det tar ikke mer enn et kvarter fra Spangereid før vi er framme.

På en høyde like før man kjører ned står det et monument. Pax er et fredsmonument (Arne Vinje Gunnerud, 1997) til minne om den britiske bombingen og senkingen av frakteskipet MS Palatia i 1942. Britene var uvitende om at de sendte 960 mennesker i døden, de fleste russiske krigsfanger. Hendelsen ble fortiet etter krigen.

Det var mange år siden forrige gang jeg var her, sett bort fra en båttur på utsiden, og det er skjedd markante endringer på innsiden av neset. En stor parkeringsplass er anlagt sammen med et restaurantbygg. Vi skal til fyret og må først betale billett og for de som vil, kjøpe litt forskjellig i gave- og souvenirbutikken i samme bygg. Like innenfor er der bussparkering og et stort besøkssenter som vi tar for oss på returen. Herfra kan vi nemlig velge å følge bilveien opp mot fyret, eller gå trappene opp. Vi velger det enkleste, trappene, og kommer straks opp til de første av flere bygninger tilhørende fyret. Det er utstillinger her som man bør kikke innom.

Det er likevel fyret som lokker der det kneiser oppe på høyden. Selve fyret er ganske lavt, 16 meter, i støpejern. Grunnet plasseringen behøver det heller ikke være større. Her er det mulig å komme inn, klatre opp og nyte utsikten. Den som føler ubehag av det, skal vite at utsikten er omtrent like god på bakkeplan. Rundt fyret finner vi løpeganger og forsvarsanlegg fra andre verdenskrig, og vi finner et hvitmalt murbygg på en enda høyere topp like bak dagens fyr.

Det er det gamle kullblussfyret fra 1822. Kullbeholderen står ved siden av. Fyret har faktisk en enda lengre historie. Les hva fyret skriver om seg selv og sin historie.

Utsikten er fremragende fra Lindesnes fyr, i alle retninger og spesielt ut mot havet og langs kysten til begge steder. Det er ingen tvil om at det er vindhardt her, selv på vakre dager som under vårt besøk. Det er bare å nyte omgivelsene og ta inn den mektige naturen. På riktig værharde dager kan brenningene slå opp i høyde med fyret.

Jeg nevnte besøkssenteret. Det heter egentlig Fjellhallen, er skutt inn i fjellet, og er kommunens tusenårssted. Hallen stod ferdig i 2004 og er et meget vellykket anlegg med blant annet utstilling, kinosal og kafé. Min anbefaling er å bruke tid her, og se de ulike videoene som ruller og går over lerretet.

 

Barnas Dyrepark

Som naturlig kan være når man skal til enden av en halvøy, så blir det samme vei tilbake. Som for Korshamn blir derfor turen til og fra Lindesnes på samme veistump. Vi skal fortsette i nordlig retning, inn til kommunesenteret i Lindesnes på Vigeland, men underveis kan vi gjøre et par stopp. (Det gjorde ikke vi.)

Langs veien ligger nemlig en noe mindre kjent dyrepark på Sørlandet enn den ved Kristiansand.

Ut fra bilder og presentasjon ser dette ut til å være en trivelig, liten park – med alle de kjente, norske husdyrene. Og noen eksotiske. Jeg vil formode at dyrehagen er særlig kjekk for de minste barna, og da de som enten har hytte i distriktet eller har ferie med god tid.

 

Svinør

Svinør sett fra Havsyn. Foto: Rolfsteinar, Wikimedia Commons

 

I likhet med Korshamn og Loshavn lenger øst, er Svinør en av de gamle, idylliske uthavnene. I motsetning til de nevnte to må man ha båt for å komme ut på øya. Dersom du har tilgang til det kan dagen bli perfekt. I motsatt fall kan du gjøre en avstikker ned hit fra den anbefalte kjøreturen likevel. Det gjorde ikke vi, men jeg angrer i ettertid. Jeg hadde rett og slett drevet for dårlig research før vi kom.

Du kan nemlig parkere på kaien og gå ut på moloen. Da kommer du nærmere enn 100 meter fra øya og har hele panoramaet foran deg. Bildet over er tatt fra et høydedrag på landsiden, og moloen vises i nedre del. Bildet illustrerer forsåvidt også veldig godt hvorfor det heter uthavner, de ligger i skjærgården helt ut mot havet uten veldig mye skjerming for vind og bølger.

 

Videre til Mandal

Vest-Agder - Lindesnes

«On the road again». Vi skal inn til Vigeland og akkurat her går det radig framover.

 

Veien til Mandal kan gjøres via småveier, men vi valgte strakeste hovedvei inn til sentrumstettstedet i Lindesnes kommune, Vigeland, og deretter E39 til Mandal. Sistnevnte strekning er relativt kjedelig, må sies. Førstnevnte strekning, ja hele veien fra Lindesnes fyr til miniatyrversjonen av Lindesnes fyr i E39-rundkjøringen på Vigeland er en sammenhengende eventyrreise gjennom vakker norsk natur.

Vi finner skogkledde åssider, nakne koller, småvann, koselige viker, smale veier, og små gårdsbruk. Dessuten, og det er vel kanskje mindre spennende, kjører vi forbi hytter en masse, i felt eller hver for seg. Endeløse rekker med nye og gamle naust langs sjøkanten, noen med fordekt boligdel. På sommeren er det et yrende liv også på campingplassene og med småbåter blant øyene. Joda, de har nok funnet sine paradiser alle de som setter pris på hytteliv.

 

Mandal

Mandal er den nest største av de fem byene i Vest-Agder, erke-Sørlandsk, stor og liten på samme tid. Se nærmere omtale i en egen artikkel.

 

Vest-Agder - Mandal - Gågata

Gågata i Mandal med utsiktspunktet Uranienborg på toppen bak.

 

Les mer

Dette var siste del av «road trip»-en mellom Lista og Mandal. Bilturene er omtalt i to artikler, og byene i tre spesialartikler.

Listerregionen består av et ganske stort geografisk område og omfatter seks kommuner: Farsund, Flekkefjord, Hægebostad, Kvinesdal, Lyngdal og Sirdal – alle i Vest-Agder. Folketallet er i underkant av 37 000. Bilturen omfattet de kystnære områdene fra Lista og østover til Lyngdal og videre. Innlandet består av småvann, dalfører med elver som fører ned til kysten, store skogsområder og lengst nord også fjell- og heielandskap.

Lindesnesregionen er parallellen til Lister mot øst og omfatter fem kommuner: Lindesnes, Mandal, Marnardal, Audnedal og Åseral – alle i Vest-Agder. Folketallet er knapt 25000. Landskapet framstår som relativt likt Listerregionen. Turistinformasjon for Lindesnesregionen er plassert hos nærmest ubehjelpelige VisitNorway, men nettsiden gir deg i det minste litt starthjelp.

Les om flere bilturer i Norge, på Sandalsand.

Her er flere bilder fra denne dagen. De kan klikkes og nytes i større versjon. Først følger Lyngdal og Lindesnes.


Så følger Mandal.

 

Kommenter