Pages Navigation Menu

Bilder fra Troms og Finnmark

Bilder fra Troms og Finnmark

Våre to nordligste fylker har en samlet befolkning på drøye 240 000 og strekker seg langt av lei. Samlet som de snart blir, vil de ha en grense mot tre naboland og store havområder attpåtil.

Dette er den landsdelen forfatteren har besøkt minst, og følgelig har færrest bilder og opplevelser å by på. Her ligger det store muligheter i årene som kommer. Dessuten fant flere av besøkene sted uten kamera eller med dårlig kamerakvalitet. Jeg har derfor i enkelte artikkelillustrasjoner vært nødt til å bryte prinsippet med å kun bruke egne bilder.

Bakgrunnsbildet av skarven er tatt i Troms, og da kan vi balansere det ut med et sitat fra diktet Finnmark av Cornelius Moe, han som var født i Troms og levde halve livet i Finnmark:

 

Finnmark, Finnmark, landet vårt, det det ligger stort og magert, steinstrødd, stormomsust og hårdt, men for oss så fint og fagert. Se, det bryter, bølger, blåner, sprøit av sjø og pålandsvær! Men mot kveld når dagen dåner, solstreif over nakne skjær.

 

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Her finner du bilder fra kommunene Gratangen, Harstad, Hasvik, Hammerfest, Kvæfjord, Skånland og Tromsø. Ordskyen med kommunenavn i høyremargen inneholder tekstartiklene.

Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

Gratangen ligger sør i Troms fylke. Bildene i dette albumet er i stor grad hentet fra Gratangsbotn

Harstad ligger i Troms fylke og er her representert med et bygdetun, sentrumsbilder og bilder fra Trondenes.

Bilder fra Hasvik kommune i Finnmark. (Bildene er ikke egne, men Creative Commons lisensierte.)

Bilder fra Hammerfest i Finnmark. (Bildene er ikke egne, men Creative Commons lisensierte.)

Kvæfjord ligger i Troms. Her følger noen bilder tatt på gjennomreise.

Skånland ligger i Troms fylke. Bildene er tatt på gjennomreise i kommunen.

Bilder fra Tromsø i Troms fylke. Mine besøk i Tromsø fant sted uten at fotografering var prioritert. Det var synd nå som et album skal gjenskapes på nettstedet.

 

Kommenter