Pages Navigation Menu

Bilder fra Agder

Bilder fra Agder

De følgende fotoalbum er fra en biltur langs kysten for mange år tilbake, samt fra nyere reiser i det indre av regionen. Her bor det ca. 300.000.

Det har seg slik at Sørlandet fra gammelt av var en del av Vestlandet, og Vestlandske Tidende kom ut i Arendal. Sørlandet har ikke monopol på hvitmalte hus, selv om man tidvis kan få inntrykk av det. Bakgrunnsbildet på denne siden er fra en by i «svingen» mellom sør og vest, nemlig Flekkefjord. Dette oppslaget forskutterer den sammenslåing av Aust- og Vest-Agder som Stortinget har vedtatt gjort gjeldende fra 2020. Den nye regionen skal hete Agder.

Fra denne for noen mørke og for alle bløde kyststripe, kan vi like godt sakse fra landsdelens store dikter, Gabriel Scott:

 

Det suste sakte utenfor huset, det evige stod mot glasset og så inn med et dypt blikk.

 

Tips: Åpne et kommunealbum fra oversikten nedenfor ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

Farsund er kommunen som dekker både byen av samme navn og Lista ut mot havet, i Vest-Agder helt sørvest i landet.

Bilder fra Flekkefjord kommune i Vest-Agder. Et vakkert bysentrum med rike skipsfartstradisjoner. Dette er en sørlandsby av de flotteste.

I Vest-Agder finner vi kommunen som har landets sydligste landfaste punkt, og der finner vi fyret som har gitt navn til kommunen.

I Vest-Agder finner vi Lyngdal, et populært hytteområde og vakker natur. Det handler mye om sol og sommer i denne kommunen.

Bilder fra bysentrumet i Mandal kommune i Vest-Agder. En erketypisk sørlandsby full av liv om sommeren.

Bilder fra Risør kommune i Aust-Agder med et svært begrenset utvalg tatt under en biltur på gjennomreise.

Bilder fra Sirdal kommune i Vest-Agder. Fjellkommunen som er så populær blant hyttefolket på Jæren er her avbildet med noe annet enn svære hytter.

Bilder fra Tvedestrand kommune i Aust-Agder med et svært begrenset utvalg fra omgivelsene utenfor sentrum og fra Lyngør.

Bilder fra Valle kommune i Aust-Agder. Vi er i Setesdal, dalen som er så rik på kulturminner. Noen av dem er reflektert inn i dette albumet.

 

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Her finner du bilder fra kommunene Farsund, Flekkefjord, Lindesnes, Lyngdal, Mandal, Risør, Sirdal, Tvedestrand, og Valle. Ordskyen med kommunenavn i høyremargen inneholder tekstartiklene.

 

Kommenter