Pages Navigation Menu

Bilder fra Rogaland

Bilder fra Rogaland

Dette er klart det vestlandsfylket med flest besøkte kommuner og flest bilder å velge blant. Her er mye glede seg over, i mitt eget hjemfylke, og ikke bare for oss 470.000 fastboende.

Vi snakker om vakre byer langs kysten, idylliske gårdstun inne i fjordarmene, mektige fjorder og skummende bølger mot landets flotteste sandstrender. Her finner vi det flate landskapet på Jæren, her finner vi knausene i Dalane og her finner vi evige spor av rikmannsrederne i Haugesund.

 

Med «oljå» gikk innbyggerne i fylkeshovedstaden Stavanger over fra å si «Eg e’ fra Stavanger, gjør det någe?» til «Eg e’ fra Stavanger, va det någe?»

 

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Nederst på siden finner du et fylkeskart. Ordskyen med kommunenavn i høyremargen inneholder tekstartiklene.

Tips: Åpne et kommunealbum fra oversikten nedenfor ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

 

Bilder fra Bjerkreim kommune i Rogaland. Innlandskommune med flotte turområder. Det er det som i hovedsak er lagt inn bilder fra i dette albumet.

Bilder fra Eigersund kommune i Rogaland. Okka By er primært presentert med sentrumsbilder fra Egersund, men også enkelte fra andre deler av kommunen.

Bilder fra Forsand kommune i Rogaland. Sør i Ryfylke finner vi kommunen som dekker selveste Lysefjorden. Bildene er fra flere turer rundt i det området.

Bilder fra Gjesdal kommune i Rogaland. Fotturer i kommunen er presentert såvel som andre attraksjoner av historisk- og kulturell karakter.

Bilder fra Hjelmeland kommune i Rogaland. Idylliske steder i kommunen er tatt med i utvalg.

Bilder fra Finnøy kommune i Rogaland. Øykommunen er her representert med to middelalderkirker og foreløpig lite andre motiver.

Bilder fra Haugesund kommune i Rogaland. Byen i den nordlige delen av fylket er avbildet både med kunstverk og med attraksjoner i sentrum. Enkelte kulturhistoriske bygningsmiljøer er også inkludert.

Bilder fra Hå kommune i Rogaland. Flere motiver rundt om i kommunen.

Bilder fra Karmøy kommune i Rogaland. Den store øykommunen vest i nordfylket har flere spennende fotomotiver. Her er mest fra Skudeneshavn og Avaldsnes, men også noen steinbroer.

Bilder fra Klepp kommune i Rogaland. Her er både turer og kulturminner representert blant motivene.

Bilder fra Kvitsøy kommune i Rogaland. 167 øyer, holmer og større skjær brer seg lavt utover havet i en maks høyde av 25 meter.

Bilder fra Lund kommune i Rogaland. Kommunen helt sør i fylket kan godt skryte mer av seg selv. Her er noen få bilder.

Bilder fra Randaberg kommune i Rogaland. Fotturer i en flat kommune er det som kjennetegner dette albumet.

Bilder fra Rennesøy kommune i Rogaland. En særdeles rik middelalderhistorie, men også med turmuligheter flere steder i kommunen er gjenspeilet i dette fotoalbumet fra øykommunen i Boknafjorden.

Bilder fra Sandnes kommune i Rogaland. Fylkets nest største kommune byr på rike friluftsmuligheter, reflektert i dette fotoalbumet. Dessuten er kulturhistoriske attraksjoner i sentrum inkludert.

Bilder fra Sauda kommune i Rogaland. Kraftkommunen og industribyen innerst i Ryfylke er her representert med både kulturminner av typen gårdstun, men også bilder fra vandringer i sentrum.

Bilder fra Sokndal kommune i Rogaland. Særpregete bygningsmiljøer, blant annet i Sogndalstrand, og steinbroer mv. Det er kjekt å komme til denne kommunen.

Bilder fra Sola kommune i Rogaland. Motiver fra kulturelle-, historiske- og naturattraksjoner kjennetegner dette fotoalbumet.

Bilder fra Stavanger kommune i Rogaland, tatt før juni 2016. Nyere bilder ligger i annen mappe. Kunstverk og Street Art har fått egne album. Likevel er her nesten tusen bilder fra ulike deler og aspekter av kommunen.

Flere bilder fra Stavanger. Dette er de nyeste, fra annet halvår 2016 og framover. Den andre mappen ble full.

Spesialalbum fra Stavanger som viser veggkunst (gatekunst eller Street art) i byens gater.

Spesialalbum fra Stavanger avsett til bilder av skulpturer o.l utplassert i det offentlige rom.

Bilder fra Strand kommune i Rogaland. Grensende til Lysefjordområdet byr også denne kommunen på rike friluftsmuligheter.

Bilder fra Suldal kommune i Rogaland. Disse bildene tar for seg alt fra kystnære områder og dalbunner, til fjellområder. Særlig gamle gårdstun og andre bygningsmiljøer er inkludert.

Bilder fra Time kommune i Rogaland. Motivene dekker en rekke fotturer, men også kulturelle og historiske attraksjoner i den midtre kommunen på Jæren.

Bilder fra Tysvær kommune i Rogaland. Landskapsbilder fra bil- og fotturer, men også et utsøkt utvalg kulturelle attraksjoner her nord i fylket.

Bilder fra Vindafjord kommune i Rogaland. Noe naturbilder, men ellers bilder fra steinbroer, er det som dominerer dette fotoalbumet.

 

 

I oversikten finner du bilder fra kommunene Bjerkreim, Eigersund, Forsand, Gjesdal, Hjelmeland, Finnøy, Haugesund, , Karmøy, Klepp, Kvitsøy, Lund, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Sauda, Sokndal, Sola, Stavanger, Strand, Suldal, Time, Tysvær, og Vindafjord. Kommuner med fotoalbum er gjengitt med oransje farge i dette kommunekartet. (Spørsmål: Ser du den ene med avvikende farge?)

 

SS-Kart_Rog

Klikk for større versjon

 

Kommenter