Pages Navigation Menu

Bilder fra Nordland

Bilder fra Nordland

Nordland byr på mange opplevelser og store avstander. Befolkningen på drøye 240 000 har bosatt seg over fem regioner fra sør til nordvest: Helgeland, Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen.

Bildene i kommunealbumene under kommer fra alle regionene, i noe varierende antall fra hver kommune. Bakgrunnsbildet her er fra Røst, og da passer det vel geografisk godt med dette sitatet fra Petter Dass, dikterpresten fra Helgeland:

 

Leg Snekken fra Landet, snoe Stavnen i Vest, Set beent over Havet, det bliver os best.

 

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Her finner du bilder fra kommunene Alstahaug, Bodø, Brønnøy, Flakstad, Hadsel, Lurøy, Meløy, Moskenes, Narvik, Nesna, Rødøy, Røst, Vestvågøy og Vågan. Ordskyen med kommunenavn i høyremargen inneholder tekstartiklene.

Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

 

Alstahaug kommune i Nordland er her først og fremst representert med bilder fra Sandnesjøen og fjellformasjonen De sju søstre.

Bilder fra Bodø kommune i Nordland. Motivene er hentet fra Bodø sentrum, Kjerringøy og Saltstraumen

Brønnøy i Nordland har sitt kommunesentrum i Brønnøysund. Bildene i dette albumet er derfra og fra Torghatten litt lengre sør.

Flakstad ligger i Nordland fylke, nærmere bestemt i Lofoten. Bildene her er fra flere steder i kommunen, og spesielt fra det idylliske fiskeværet Nusfjord.

Hadsel kommune ligger i Nordland og er den sørligste av kommunene i Vesterålen. Bildene er fra litt forskjellige steder, men flest fra Stokmarknes og ferden med Hurtigruten gjennom Raftsundet og inn Trollfjorden.

Lurøy kommune i Nordland er her representert med noen få bilder tatt i Hurtigruteleia i retning av Kvarøy

Meløy kommune sør i Nordland kommer man blant annet til ved å ta Hurtigruten. Den klapper til kai i Ørnes noen få minutter, og det er derfra disse bildene er.

Bilder fra Moskenes kommune i Nordland. Her er først en liten serie luftfotos fra denne kommunen ytterst i Lofoten, dernest langt flere fra tettstedene Å og Reine, og litt mer.

Narvik ligger nord i Nordland, området som kalles Ofoten. Bildene er fra en tur med Ofotbanen over grensen til Sverige, og fra byen.

Nesna ligger sør i Nordland, og er her foreviget gjennom noen bilder fra kommunesenteret av samme navn, sett fra Hurtigruten under en flyktig stopp.

Gjennom Rødøy passerer Polarsirkelen, og vi er da i Nordland. Det er flere steder som er avbildet her, og da fra en båttur sørover kysten.

Bilder fra Røst kommune i Nordland. Et praktfullt øyrike langt til havs utenfor Lofoten. Her blir vi kjent med både fuglefjell enda lenger til havs, og kultur- og naturmiljøer rundt om på Røstlandet.

Bilder fra Vestvågøy kommune i Nordland. Luftfotos og bilder fra rundt om i kommunen.

Vågan kommune i Nordland ligger i Lofoten og har flere kjente steder: Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær. Albumet har også bilder fra andre steder i kommunen

 

Kommenter