Pages Navigation Menu

Bilder fra Nord-Norge

Bilder fra Nord-Norge

Fylkene Finnmark, Troms og Nordland er alle representerte her. Landsdelen er særdeles interessant, stor og byr på mange opplevelser. Det er bare det at avstandene er enorme. Befolkningen er ikke helt liten heller, for den teller 480.000.

Nord-Norge er den landsdelen forfatteren har besøkt minst, og følgelig har færrest bilder og opplevelser å by på. Her ligger det store muligheter i årene som kommer. Dessuten fant flere av besøkene sted uten kamera eller med dårlig kamerakvalitet. Jeg har derfor i enkelte artikkelillustrasjoner vært nødt til å bryte prinsippet med å kun bruke egne bilder.

Bakgrunnsbildet her er fra Røst, og da passer det vel geografisk godt med dette sitatet fra Petter Dass, dikterpresten fra Helgeland:

 

Leg Snekken fra Landet, snoe Stavnen i Vest, Set beent over Havet, det bliver os best.

 

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Her finner du bilder fra kommunene Bodø, Hammerfest, Hasvik, Moskenes, Røst, Tromsø, og Vestvågøy. Ordskyen med kommunenavn i høyremargen inneholder tekstartiklene.

Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

 

Bilder fra Bodø kommune i Nordland. Motivene er hentet fra Bodø sentrum, Kjerringøy og Saltstraumen

Bilder fra Hammerfest i Finnmark. (Bildene er ikke egne, men Creative Commons lisensierte.)

Bilder fra Hasvik kommune i Finnmark. (Bildene er ikke egne, men Creative Commons lisensierte.)

Bilder fra Moskenes kommune i Nordland. Her er en liten serie luftfotos fra denne kommunen ytterst i Lofoten

Bilder fra Røst kommune i Nordland. Et praktfullt øyrike langt til havs utenfor Lofoten. Her blir vi kjent med både fuglefjell enda lenger til havs, og kultur- og naturmiljøer rundt om på Røstlandet.

Bilder fra Tromsø i Troms fylke. Mine besøk i Tromsø fant sted uten at fotografering var prioritert. Det var synd nå som et album skal gjenskapes på nettstedet.

Bilder fra Vestvågøy kommune i Nordland. En liten samling luftfotos og ett fra Leknes lufthavn

Kommenter