Pages Navigation Menu

Bilder fra Hordaland

Bilder fra Hordaland

Fjordfylket med armer som strekker seg langt inn i landet, omtrent helt til vannskillet, er mer enn de andre vestlandsfylkene også ekstremt oppsplittet i øyriker og skjærgårder lengst ute mot havet. Hordaland har en befolkning på ca. 520.000.

Forfatterens besøk er nok helst i innlandet, og særlig i sør. Øykommunene ut mot havet er i mindre grad oppsøkt, så det får bli i årene framover. Selvsagt er Bergen fremtredende i bildesamlingen fra Hordaland, og hva passer da vel bedre enn å sitere fra Johan Nordahl Brun og «Bergensiana»:

 

Jeg tok min nystemte Cithar i hende; sorgen forgikk meg på Ulrikens topp. Tenkte på bauner, om de skulle brenne; og byde mannskap mot fienden opp. Følede freden, blev glad i min ånd og grep til min cithar med lekende hånd.

 

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Ordskyen med kommunenavn i høyremargen inneholder tekstartiklene.

Tips: Åpne et kommunealbum fra oversikten nedenfor ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

 

Øykommunen lengst vest i Hordaland. Bakker og berg, småskog og villsau. Ikke landfast. Nydelig natur.

Bilder fra Bergen kommune i Hordaland, i all hovedsak fra Bryggen og andre deler av sentrum.

Bilder fra Bømlo kommune i Hordaland. Motivene er fra Moster gamle kirke og rundt.

Bilder fra Eidfjord kommune i Hordaland. Innerst i Hardangerfjorden ligger Eidfjord og derfra er det bratte veien opp Måbødalen til den flotte Vøringsfossen.

Bilder fra Etne kommune i Hordaland. Albumet inneholder kun bilder fra Sæbøtunet ved kommunesenteret.

Et par bilder fra Fitjar kommune i Hordaland.

Bilder fra Granvin kommune i Hordaland. Bilder fra en biltur langs nordsiden av Hardangerfjorden.

Bilder fra Jondal kommune i Hordaland. Stor i utstrekning, men liten befolkning. Trivelige små bygder og vakker natur i Hardanger.

Bilder fra Kvam kommune i Hordaland. De ytre, nordlige delene av Hardangerfjorden er her, og en av bilturene gikk i dette området på vei sørover.

Bilder fra Kvinnherad kommune i Hordaland. Vakker natur i kommunen som spenner fra Hardangerfjorden til Folgefonna og som har Rosendal Baroni i sin midte.

Et par bilder fra Lindås kommune i Hordaland

Dette er et enkelt bildebidrag fra Masfjorden i Hordaland.

Bilder fra Odda kommune i Hordaland. For over hundre år siden var dette et av de fremste reisemålene for utenlandske turister til Norge. Bildene viser hvordan byen og kommunen i dag framstår.

Os

Bilder fra Os kommune i Hordaland. Tilgjengeliggjorte bilder er fra Lyse kloster.

Bilder fra Stord kommune i Hordaland. Motivene er fra sørøst i kommunen, men særlig fra Sunnhordlandtunet i Leirvik.

Dette er en kommune helt sør i Hordaland med natur og industri. Her er bare et lite utvalg steder å vise fram.

Bilder fra Ullensvang kommune i Hordaland. Under Folgefonna, ved Hardangerfjorden finner vi landets store fruktkommune. Bildene er fra en vakker tur i blomstringstiden.

Bilder fra Bergensbanen ved Finse. Kommunen er Ulvik i Hordaland.

Bilder fra Voss kommune i Hordaland. Sports- og friluftslivskommunen sentralt i fylket er også et viktig veikryss uansett hvor man skal på Vestlandet. Bildene er fra litt ulike steder langs veien og særlig Stalheim mot nord.

 

 

I oversikten finner du bilder fra kommunene Austevoll, Bergen, Bømlo, Eidfjord, Etne, Fitjar, Granvin, Jondal, Kvam, Kvinnherad, Lindås, Masfjorden, Odda, Os, Stord, Ullensvang, Ulvik og Voss. Kommuner med fotoalbum er gjengitt med oransje farge i dette kommunekartet.

 

Hordaland-SS

Klikk for større versjon

 

Kommenter